Under de senaste åren har jag passerat denna skulptur lite då och då och oftast går tankarna till Cervantes, Don Quijote a lá Mancha… Minns att jag läste boken när jag var ca 10 år, jag både fasinerades och förundrades eftersom jag inte riktigt förstod handlingen….jag fann boken märklig samtidigt som jag lockades av dess märklighet. Varje gång jag ser skulpturen tänker jag på Don Quijote och väderkvarnar.

Idag stannade jag upp för att fånga bilden av stämningen så där tidigt på morgonen när jag passerar skulpturen…När jag sen tittar på bilden ekar Eva Dahlgrens röst för fullt i mitt inre, – Ung och stolt jag är en krigare…., en låt som jag lyssnade och sjöng på för en himla massa år sedan dök upp igen och tog plats… Tänk all denna musik, alla låttexter och all den kultur vi dagligen tar del av och förhåller oss till, låter oss påverkas av… Tänk, så otroligt mycket konsten och kulturen berikar livet.

Ett liv med konst och kultur är ett rikt liv!