Vad gör du när du är olydig? Jag köper och läser böcker som inte är relevanta för examesuppsatsen…har nyss varit och hämtat dem och jag känner mig uppspelt som ett litet barn som väntar på julklappar!

Cristine Sarrimos “Jagets scen” är en alldeles nyutkommen rykande avhandling som handlar om individualiseringskulturen vi lever i just nu. Den handlar om varför vi framställer oss själva i medier genom tex bloggande. Självklart måste jag som bloggande människa söka svaren, ta reda på vad Sarrimo kommit fram till och jämföra med mina teorier. Åh, vad jag ser fram emot att läsa boken!

Nästa investering är Nina Björks, “Lyckliga i alla sina dagar”. Med den titeln måste man ju bara läsa, den centrala frågeställningen känns högst relevant. Vad händer när själva människolivet blir en fråga om förtjänst? Åh, vad jag längtar efter att ta del av hennes resonemang.

Den tredje boken, “Under det rosa täcket” läste jag för flera år sedan och minns att den berörde mig något enormt. Jag fick många tankeställare och intressanta infallsvinklar på frågeställningen, Är kvinnlighet respektive manlighet något man föds med eller ett inlärt beteende? Tanken är att den ska ligga här för att locka mina kära barn till feministisk läsning….om de nu vill förstås…

Ja, nu är frågan om jag kommer att kunna behärska mig och skriva klart avsnittet om diskursanalys – innan jag börja bläddra och läsa dessa talande skatter i gyllene böcker.