Visst är det något speciellt med äpplen? I vår kultur har äpplen alltid haft en meningsbärande funktion…finns så många ordcitat och tankar om äpplen. Äpplet är en symbol för kunskap, makt och rikedom. En symbol för frestelse, kärlek och sexualitet. Äpplet är i Mobergs Utvandrarna en symbol för Kristinas längtan hem till familjen. Äpplet är en symbol för hälsan genom uttrycket “Ett äpple om dagen håller doktorn borta från magen”. Äpplet förekommer i berättelser ur allt från bibeln, snövit till antiken …osv

Kanske var det just därför jag igår inte kunde motstå frestelsen när jag var på vernissage på galleriet, www.gallerikvis.se . Jag var i full färd med att fotografera till KVIS blogg när frestelsen blev för stor och det bästa av allt var att prislappen var helt ok. Jag valde med omsorg mellan två djupröda vackra äpplen tills jag fann min favorit.

Med tanke på min studentekonomi är det inte ofta jag köper konst och hantverk men när jag väl gör det njuter jag alldeles förträffligt. Det är något visst med känslan av att verket är tillverkat för hand med kärlek och omsorg. Med att den är framställd i en speciell upplaga istället för att vara massproducerad. Igår blev jag således ägare till ett keramikäpple tillverkat av konstnären Britt-Marie Carlsson, Nu längtar jag efter att få hem det 🙂