Denna gazpacho med sting i åt vi till förrätt igår och det som blev kvar passar utmärkt som lunch för mig och Emelie. Gazpacho är både nyttigt, dietvänligt och lättlagat om man har en stavmixer vill säga. Den passar utmärkt att äta väl kyld en varm sommardag. Även denna rätt fungerar väl för experimentella försök när det gäller ingredienser. Jag använde

ca 14 tomater av blandade storlekar, 1 gul lök, 1 morot, 2 dl grönsaksbuljong, 3-4 vitlöksklyftor, 0,5 dl olivolja, några matskedar vitvinsvinäger, en smula farinsocker och färsk basilika…

Det är bara att mixa ihop ingredienserna och ställa kallt för kylning. Man kan servera den med brödkrutonger men vi ville vara nyttiga så dem hoppade vi över…. Upptäckte att vitlökssmaken blir mer framträdande när soppan stått och gottat sig i kylen över natten. Idag var det nämligen rejält med sting i soppan, men gott var det!