Dottern min är och förgyller farmor och farfars liv uppe i Ölandsstugan, killarna är ju som sagt i Dalarna och jag passar på att få lite egentid och att rumstrera om här hemma.

Belönar mig själv med god och nyttig mat, så till middag blev det riktigt festligt med löksoppa. Lök innhåller massor av antioxidanter, är nyttigt och bra för immunförsvaret. Jag inspireras som ni vet en hel del av den franska kulturen och unnade mig en vit Chardonny till min singelmiddag. Fick dessutom en Allt i hemmet tidning i brevlådan lagom till maten…vilket höjde mysfaktorn.

Som vanligt fick jag improvisera i matlagningen då en del av ingredienserna inte fanns hemma…och jag gillar ju som bekant inte att åka och handla, vilket jag fö ändå gör flera gånger i veckan i vanliga fall…

Idag lagade jag till löksoppan så här

Skiva 2 lökar och en nypotatis, bryn dem i olivolja tills de är lätt gyllengula i färgen, skiva ner 1-2 vitlöksklyftor, häll över ca 1-2 dl vitt vin, fyll upp med vatten lite på känn, Låt 3-4 coctailtomater koka med, krydda med örtsalt, timjan, svartpeppar, aromat, persilja, fransk örtmix och strax före servering häll ner lite riven permesanost.

Servera tillsammans med en rostad brödskiva – jag rostade morotsbröd i ugnen och lät en ostskiva smälta in…och det blev jättegott. Duka också fram mer riven permesanost(man kan aldrig få nog av permesanost) och dekorera med färsk basilika.

Jag blev både mätt och belåten 😉