Har läst någonstans att det gamla ordspråket – Man tager vad man haver, sa Kajsa Varg inte alls stämmer eftersom Kajsa Varg aldrig sa så… Oavsett om hon sa så eller ej så är det roligt att inspireras av andras ordkreativitet. Att komma på att man ska baka och upptäcka att man inte har ingredienserna hemma kan bli väldigt experimentellt och sådant gillar jag om det blir lyckat förståss.

Idag var det helt vanligt strösocker som var på upphällningen. I½ dl strösocker förvandlades därför till en blandning av florsocker, farinsocker, sirap och pyttelite ströcker. 1½ dl vetemjöl blev ½ dl vetemjöl och 1 dl havregryn. 50 gram smör ersattes med margarin. Och rabarber ersattes med nektariner och röda vinbär från trädgården. Och de två äggen som behövdes hade jag hemma sån tur var.

Tror säkert att kakan smakar delikat, det är åtminstone vad doften avslöjar, även synintrycker får godkänt så nu längtar jag efter efterrätten 🙂

Grytlapparna på bilden är en gåva som min kära svärmor virkat. Hon är nämligen en riktig fena på att virka grytlappar!