Jag kände att det var dags för lite förändring, då utseendet på min gamla blogg på grund av teknikaliteter inte gick att redigera så som jag ville ha det. Troligtvis blir det inga större förändringar i denna nya blogg men här finns en ny rubrik – betydelsefulla ting. Jag är ju en sådan person som värnar om konst, kultur och historia – dock inte till priset av utveckling. Jag upplever förändring som något positivt, speciellt om det finns ett betydelsefullt syfte med förändringen…jag gillar när människan värnar om det gamla genom att återvinna. Och under denna rubrik kommer små betydelsefulla ting som jag återvunnit på olika sätt att hamna.

Fotot ovan är taget i Cambridge i England, av min man någon gång strax före påsk. Med tanke på att ett av mina inspirationscitat är Sikta mot stjärnorna, så kanske du når trädtopparna, finner jag denna bild av mig bland blomstrande trädtoppar passande för att inviga min nydesignade blogg.

Bakgrunden som består av bedårande rosor är betydelsefull. Den har jag klippt ihop av ett foto jag tog för några år sedan då jag hade den stora lyckan att besöka Monets trädgård i Giverny utanför Paris. Åh, vad jag var lycklig där borta i det franska landet bland allehanda inspirerande konst och kultur. Rosorna härstammar alltså från rosor som en gång planterats och pysslats om av Claude Monet i egen hög person. Orginalfärgen på dem är ljust romantiskt rosa…och dem var så innerligt vackra att jag mer än gärna drömmer mig tillbaka. När vi besökte trädgården regnade det lite sådär sommarmilt, vilket fick dofterna av blomster att framträda tydligt och det luktade himmelskt gott. Önskar dock att få komma dit en dag när solen skiner…