Jag vet minsann var skåpet ska stå eller rättare sagt hänga… men att uppbåda krafter för att genomföra de förändringar som krävs kan ta sin lilla tid. Idag var tiden inne och krafterna uppbådade för att ta itu med målningen. Detta skåp har varit min farmor och farfars…längst ner på skåpet står det 1934 och på baksidan står ett namn som är lite svårt att urskilja. Min pappa säger att de haft skåpet så länge han kan minnas och var det kommer från, från första början har vi egentligen ingen aning om. Gediget hantverk är det iallafall som står pall fortfarande efter alla dessa år…

Jag kan just tänka mig om jag skulle jämföra med IKEAskåp som är närmare 80 år hur totalt uppluckrat det folierade konstträdmaterialet skulle vara… tror inte att det skulle vara någon vacker syn precis…(har iofs inget emot ikea, då vi har flera möbler från den butiken…). Det här skåpet är ju väldigt otidsenligt men jag har ju inte haft hjärta att kasta bort det – istället blir det ett projekt som får ingå i min serie av Betydelsefulla ting nu när jag målar och designar om det.

Imorgon ska det målas en gång till och sedan finns en liten tanke om att jag ska måla vårt familjevapen någonstans på skåpet och kanske blir det någon dikt, ett citat eller några poetiska rader som faller mig i smak under processens gång. Lovar att publicera bilder när schbraket är redisgnat av mig och klart för att hängas upp i vårt nymålade uterum…